Pangropéa tina hidrolik Excavator Slewing Bearing

Excavators hidrolik umumna ngagunakeun single-baris 4-titik kontak bal internal slewing bantalan huntu.Nalika excavator berpungsi, bantalan slewing nanggung beban kompleks sapertos gaya axial, gaya radial, sareng momen tipping, sareng pangropéa anu lumayan penting pisan.Pangropéa ring slewing utamana ngawengku lubrication jeung beberesih tina raceway jeung ring gear jero, pangropéa tina anjing laut minyak jero jeung luar, sarta pangropéa tina bolts fastening.Ayeuna kuring bakal ngajelaskeun tujuh aspék.
w221. Lubrication of raceway
Unsur rolling na raceways tina ring slewing gampang ruksak sarta gagal, sarta laju gagalna relatif tinggi.Salila pamakéan excavator nu, nambahkeun gajih kana raceway nu bisa ngurangan gesekan sarta ngagem diantara elemen rolling, raceway, sarta spacer.Rongga raceway ngagaduhan rohangan anu sempit sareng résistansi anu luhur pikeun ngeusian gajih, janten bedil grease manual diperyogikeun pikeun ngeusian manual.
Nalika ngeusian rohangan raceway kalayan gajih, ulah aya metode ngeusian anu goréng sapertos "pengisian bahan bakar statik" sareng "pengisian bahan bakar titik tunggal".Ieu kusabab métode keusikan goréng di luhur-disebutkeun bakal ngabalukarkeun leakage minyak parsial ring slewing komo segel minyak ring slewing permanén.Karuksakan séksual, nyababkeun leungitna gajih, intrusi najis, sareng ngagancangan nganggo jalur balap.Kade ulah nyampur tipena béda gajih pikeun nyegah gagalna prématur.
Nalika ngagentos gajih parah parah di raceway ring slewing, cingcin slewing kedah laun sareng seragam diputar nalika ngeusian, supados gajihna merata kaeusi dina raceway.Prosés ieu teu bisa buru-buru, perlu dipigawé step by step pikeun ngalengkepan métabolisme gajih.
 
2. Pangropéa wewengkon meshing gear
Buka panutup logam dina dasar platform slewing pikeun niténan lubrication jeung maké gear ring slewing jeung pinion tina slewing motor reducer.Pad karét kudu ditempatkeun dina panutup logam jeung fastened kalawan bolts.Lamun bolts leupas atawa gasket karét gagal, cai bakal seep tina panutup logam kana rongga lubrication (minyak ngumpulkeun pan) tina gear ring puteran, ngabalukarkeun gagalna gajih prématur sarta ngurangan pangaruh lubrication, hasilna ngaronjat maké gear jeung korosi.
 

Pangropéa segel minyak internal tur éksternal
Salila pamakéan excavator nu, pariksa naha segel minyak jero jeung luar tina ring slewing gembleng.Upami aranjeunna ruksak, aranjeunna kedah dilereskeun atanapi diganti dina waktosna.Upami cingcin sealing tina reducer motor slewing rusak, éta bakal nyababkeun minyak gear internal tina reducer bocor kana rongga pelumasan gear ring.Salila prosés meshing tina slewing ring ring gear jeung pinion gear tina slewing motor reducer, nu gajih na gear minyak bakal campur jeung suhu Nalika naek, gajih bakal jadi thinner, sarta gajih thinned bakal kadorong ka luhur. beungeut tungtung cingcin gear jero tur tembus kana raceway ngaliwatan segel minyak jero, ngabalukarkeun leakage minyak sarta dripping tina segel minyak luar, hasilna elemen rolling, raceways jeung luar The segel minyak accelerates karuksakan.
Sababaraha operator mikir yén siklus lubrication ring slewing sarua jeung booming jeung iteuk, sarta perlu pikeun nambahkeun gajih unggal poé.Kanyataanna, éta salah mun ngalakukeun kitu.Ieu kusabab sering teuing ngeusian gajih bakal nyababkeun seueur teuing gajih dina raceway, anu bakal nyababkeun gajih ngalembur dina segel minyak jero sareng luar.Dina waktu nu sarua, pangotor bakal asup kana raceway ring slewing, accelerating maké unsur rolling na raceway.
w234. Pangropéa tina fastening bolts
Lamun 10% tina bolts cingcin slewing leupas, sesa bolts bakal nampa gaya gede dina aksi beban tensile na compressive.Bolts leupas bakal ngahasilkeun beban dampak axial, hasilna ngaronjat looseness sarta bolts leuwih leupas, hasilna baud fractures, komo ngadat jeung maotna.Ku alatan éta, sanggeus 100h munggaran tur 504h ring slewing, baud torsi pre-tightening kudu dipariksa.Saterusna, torsi pre-tightening kudu dipariksa unggal 1000h gawé pikeun mastikeun yén bolts boga kakuatan pre-tightening cukup.
Saatos baud dipaké sababaraha kali, kakuatan tensile na bakal ngurangan.Sanajan torsi salila reinstallation meets nilai nu tangtu, gaya pre-tightening tina baud sanggeus tightening ogé bakal ngurangan.Ku alatan éta, nalika ulang tightening nu bolts, torsi kudu 30-50 N·m leuwih gede ti nilai dieusian.Runtuyan tightening tina bolts bearing slewing kudu tightened sababaraha kali dina arah simetris 180 °.Nalika tightening panungtungan waktu, sadaya bolts kudu boga gaya pretightening sarua.
 
5. Adjustment of gear clearance
Nalika nyaluyukeun celah gear, perhatosan pikeun niténan naha bolts panyambung tina reducer motor slewing sareng platform slewing leupas, ku kituna ulah aya celah meshing gear ageung teuing atanapi alit teuing.Ieu kusabab lamun clearance badag teuing, éta bakal ngabalukarkeun dampak gede dina gears nalika excavator dimimitian tur eureun, sarta eta rawan noise abnormal;lamun clearance leutik teuing, éta bakal ngabalukarkeun ring slewing jeung slewing motor reducer pinion macet, atawa malah ngabalukarkeun huntu rusak.
Nalika nyaluyukeun, perhatikeun naha pin posisi antara motor ayun sareng platform ayun leupas.Pin positioning jeung liang pin milik hiji gangguan fit.Pin positioning henteu ngan muterkeun hiji peran dina positioning, tapi ogé ngaronjatkeun kakuatan tightening baud tina reducer motor usaha Rotary sarta ngurangan kamungkinan loosening tina reducer motor Rotary.
w24Pangropéa tersumbat
Sakali pin positioning tina sumbatan tetep leupas, éta bakal ngabalukarkeun kapindahan sumbatan, ngabalukarkeun raceway nu robah dina bagian sumbatan.Nalika unsur rolling ngalir, éta bakal tabrakan jeung sumbatan jeung nyieun noise abnormal.Nalika nganggo excavator, operator kedah nengetan ngabersihkeun leutak anu katutupan ku sumbatan sareng perhatikeun naha sumbatanna lunta.
w25Dilarang ngumbah bearing slewing ku cai
Dilarang nyiram bantalan slewing ku cai pikeun ngahindarkeun cai scouring, najis, sareng lebu tina asup kana raceway ring slewing, ngabalukarkeun korosi sareng karat tina raceway, nyababkeun éncér gajih, ngancurkeun kaayaan pelumasan, sareng rusak. tina gajih;Ngahindarkeun sagala pangleyur ngahubungan segel minyak ring slewing, Ku kituna teu ngabalukarkeun korosi segel minyak.
 
Pondokna, sanggeus excavator dipaké pikeun hiji periode waktu, bearing slewing na rawan malfunctions kayaning noise sarta dampak.Operator kedah nengetan pikeun niténan sareng pariksa dina waktosna pikeun ngaleungitkeun gangguan.Ngan pangropéa anu leres sareng wajar tina ring slewing tiasa mastikeun operasi normalna, masihan pagelaran lengkep sareng manjangkeun umur jasana.


waktos pos: Jan-04-2022

Kirim pesen anjeun ka kami:

Tulis pesen anjeun di dieu sareng kirimkeun ka kami